concrete-1840731.jpg

Een rijtje bescheiden woonhuizen en een winkel. Het straatbeeld lijkt nog zoals vroeger, maar achter de gevels is het nu heerlijk toeven in een van de nieuwe kamers van het hotel dat binnen bestaande muren drie keer zo groot is geworden. 

 

Rond 1990 werd een voormalige parochiaal centrum al verbouwd tot hotel. In 2018 eindigde een periode van uitbreidingen en verbouwingen waarmee dit hotel, Het Hart van Weesp, kon uitbreiden van 20 naar 70 kamers.

 

Het was een uitbreiding binnen bestaande muren. Twee bescheiden en sterk verouderde woonhuizen uit het begin van de 20e eeuw maakten plaats voor de nieuwbouw van het hotel. De gevel van die nieuwbouw is in dezelfde stijl als de oorspronkelijke huizen, zodat het prachtig past in het vertrouwde straatbeeld. Elke nieuwe kamer kreeg een een eigen stijl en eigen kleur. In het naastgelegen winkelpand maakten we vijf comfortabele studio’s voor langer verblijf. Ook weer met behoud van het oorspronkelijke gevel. De entree van het hotel kreeg een prestigieuze upgrade, met een ontvangst met een lounge, een uitbreiding van de ontbijtzaal en een grotere backoffice met bewaarruimte voor koffers.

 

De verouderde woonhuizen waren te klein voor de hedendaagse standaard en te slecht om te renoveren. We zijn blij dat we het karakteristieke straatbeeld hier hebben kunnen behouden door een nieuwe gevel in de oude stijl terug te laten keren. Het hotel voorziet in de groeiende behoefte van toeristen die niet alleen Amsterdam willen bezoeken, maar ook steeds vaker Weesp (aanrader!)

Hotel

VOOR
NA

Transformeren is uitdagend. Je maakt iets

nieuws van het bestaande bouwwerk