top of page
concrete-1840731.jpg
papelaan.jpeg
VOOR
Papelaan_edited.jpg
NA

Stadswoningen

In deze voormalige kerkzaal, die lange tijd werd gebruikt als kantoor, maakten we vier ruime stadswoningen, waar de bewoners van alle gemakken zijn voorzien, inclusief dakterras of tuin. 

 

Na een van de stadsuitbreidingen van Weesp verrees in 1931 een kerkzaal voor het Nieuw Apostolische Genootschap. Een gebouw met hoge kap, later uitgebreid met bijzalen. Ook gereformeerden maakten er nog enige tijd gebruik van, voordat het werd ingericht als kantoor; eerst voor een woningcorporatie, daarna als verenigingscentrum van de Nederlandse Genealogische Vereniging.

 

De stamboomonderzoekers verhuisden in 2017, waarna wij er vier eigentijdse stadswoningen van circa 110-120 m2 in het gebouw maakten, tegemoetkomend aan de woningbehoefte in de stad. De woningen zijn voorzien van woonkeuken op de begane grond en slaap- en badkamers op de eerste en tweede verdieping. Onder de hoge kap is nog een vliering. Ondanks de dichte bebouwing hebben deze stadswoningen een ruim terras.

 

Dit kerkgebouw verloor zijn oorspronkelijk functie, maar niet de typische kenmerken van de tijd waarin het gebouwd werd. We zijn blij dat we dit markante gebouw een nieuwe invulling hebben kunnen geven.  

Transformeren is uitdagend. Je maakt iets

nieuws van het bestaande bouwwerk

bottom of page