top of page
concrete-1840731.jpg
nieuwstad 100 foto joao vis.jpeg
nieuwstad 100 hal foto joao vis.jpeg
werk1.jpg
werk2.jpg

Een oud pakhuis van genotmiddelen, zo kun je het gerust noemen. Eerst zat hier een jeneverstokerij, later een cacaofabrikant. Wij maakten er in 2010 voortreffelijke appartementen van. Ook heel smaakvol. 

 

Het voormalig pakhuis ‘Nieuwstad 100’ heeft zo’n prominente rol in de geschiedenis van Weesp gespeeld, dat het adres zijn merknaam is geworden. Op Nieuwstad 100 moest je zijn. Een deel van het pand was al zeker een halve eeuw oud, toen het eind 18e eeuw werd getransformeerd (ja, ook toen al) tot een grote jeneverdistilleerderij. Decennialang opereerden vooraanstaande plaatselijke handelaars en ondernemers vanuit Nieuwstad 100. Met vanaf 1931 de beroemdste van allemaal: cacaofamilie Van Houten.

 

Maar de tijd van industriële opslag in historische binnensteden ligt achter ons. Daarom konden we in het hoge en diepe grachtenpand zes unieke loftappartementen maken. Stoer, ruim en luxueus. Het meest in het oog springt het penthouse van 160 m2, verdeeld over drie etages en voorzien van een ruim dakterras met spectaculair uitzicht.

 

Wij zijn er trots op dat we dit prominente gebouw een nieuwe invulling konden. Het is klaar voor de volgende 100 jaar, terwijl het nog altijd de nijverheid uitstraalt die het stadje Weesp al eeuwen kenmerkt.

werk1.jpg
Nieuwstad 100.jpeg

Luxe lofts

nieuwstad 100 loft.jpeg
VOOR
NA

Transformeren is uitdagend. Je maakt iets

nieuws van het bestaande bouwwerk

bottom of page