top of page
concrete-1840731.jpg
laurentius vloer.jpeg
VOOR
laurentius yoga.jpeg
NA

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt, de transformatie van deze kerk uit 1876 tot een multifunctioneel gebouw met onder andere een bierbrouwerij, een yogastudio, appartementen en - in de klokkentoren - een hotelsuite.  

 

Doop, trouwen, afscheid nemen. Generaties lang hebben de katholieke inwoners van Weesp lief en leed gedeeld in de Laurentiuskerk. Maar door de prominente ligging en zijn hoge spits met groene kruis heeft het gebouw ook voor vele andere Weespers een bijzondere betekenis.

 

In 2014 kwam de kerk leeg te staan en dreigde er sloop. De fundering was zo slecht, dat er grote scheuren in de zijgevel ontstonden. Met onze deskundige partners  brachten we een geheel nieuwe fundering aan, herstelden we de torenspits na een brand en transformeerden we de kerk tot een multifunctioneel gebouw. Nu zijn er een lokale bierbrouwerij en kleine jeneverstokerij gevestigd, met proeflokaal en terras. Een smakelijk staaltje storytelling, want Weesp heeft een boeiende historie als stad van brouwers en stokers. Verder is er een unieke yogastudio gecreëerd, met daaromheen luxe appartementen en kantoorruimtes. En dan is er nog de klokkentoren, waarin op dertig meter hoogte een exclusieve hotelkamer is ingericht. A room with a view.

 

Bij de transformatie zijn alle glas-in-loodramen vakkundig gerestaureerd. Boven de entree kwam in dezelfde stijl een nieuw raam met gebrandschilderd glas, waarin het verhaal van dit unieke gebouw wordt verteld. Inclusief het hoofdstuk van de transformatie, waarmee we dit 140 jaar oude gebouw een schitterende nieuwe invulling hebben kunnen geven voor minstens de volgende 140 jaar. En daar zijn we ongelofelijk trots op. 

Nieuwe Laurentius

laurentius toren.jpeg
laurentius ramen.jpeg
laurentius zolder.jpeg
werk3.jpg

Transformeren is uitdagend. Je maakt iets

nieuws van het bestaande bouwwerk

bottom of page